Läs det här – och skriv en bok

damn

Jag har nyligen startat förlag. Förklaringen är jätteenkel: jag vill ge ut böcker och tidskrifter, och jag vill göra det på eget förlag. Först och främst tänker jag ge ut mina egna böcker och tidskrifter, men om någon (typ du) skulle komma med en sjukt bra idé eller ett dito manus, då skulle jag alla gånger vara intresserad såklart.

Just nu jobbar formgivaren Karin Ohlsson och jag med förlagets första bok. Den kommer att få namnet Ett hum om vin, och utkommer i april. Den handlar – icke oväntat – om vin. Boken vänder sig till dig som är nyfiken på vin, men inte så kunnig (ännu). Region för region gör vi i boken en resa genom Europa, och ger tips på en hel radda goda viner – röda, vita, söta – att provsmaka i jakten på nya favoriter.

Många drömmer om att ge ut en bok, men ger upp eftersom det verkar så svårt att få ett förlag att nappa och gå in med pengar. Om du känner så kan det vara bra att känna till det här: det finns andra vägar. En sådan är att ge ut boken själv. Det behöver inte bli varken dyrt eller svårt. Och om du vill få ändan ur vagnen finns det ingen bättre start än att läsa Write & sell your damn book. Det är en mycket koncis e-bok (pdf) som förklarar allt du behöver veta om egenutgivningen. Författaren heter Justin Jackson, och boken finns alldeles gratis att läsa här.